Ostsin poest väikese raamatukese: "Kokatarkusi must valgel", autoriteks Liis Sillaste -Toots ja Kertu Sillaste. Panen siia kirja mõned kööginipid, mida ma veel varem ei teadnud.
- Puidust lõikelauda pese algul kuuma veega, loputa külma veega
- Rosinad ja marjad sega enne koogitaignasse panemist jahuga läbi
- Munavahu hulka lisa alati enne jahu ja siis vedelik, taigen ei muutu sitkeks
- Ümarateralist riisi (risoto ja pudru jaoks) ei ole tarvis pesta
- Kartulipudru tuleb vahustada mikseriga aeglasel kiirusel või käsitsi
- Rohelised köögiviljad keeda kaaneta ja jahuta kiiresti külmas vees, siis säilib värv
- Värske kiivi ja ananass takistavad želatiini toimimist
- Paneering püsib praadimisel paremini, kui lased paneeritud toiduainel 10-15 min seista
- Munakoore tükikesi saab lahtilöödud muna seest hästi kätte pooliku munakoore abil
- Munavalget vahusta keskmisel kiirusel - saad tihkema vahu
- Keedetud munadel tuleb koor kergemalt lahti, kui enne külma vette panekut veeretad mune poti põhjas nii, et koor kegelt praguneks
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar