veidi kirju

veidi kirju

pühapäev, 11. jaanuar 2015

"Kokatarkusi must valgel"











Ostsin poest väikese raamatukese: "Kokatarkusi must valgel", autoriteks Liis Sillaste -Toots ja Kertu Sillaste. Panen siia kirja mõned kööginipid, mida ma veel varem ei teadnud.

  • Puidust lõikelauda pese algul kuuma veega, loputa külma veega
  • Rosinad ja marjad sega enne koogitaignasse panemist jahuga läbi
  • Munavahu hulka lisa alati enne jahu ja siis vedelik, taigen ei muutu sitkeks
  • Ümarateralist riisi (risoto ja pudru jaoks) ei ole tarvis pesta
  • Kartulipudru tuleb vahustada mikseriga aeglasel kiirusel või käsitsi
  • Rohelised köögiviljad keeda kaaneta ja jahuta kiiresti külmas vees, siis säilib värv
  • Värske kiivi ja ananass takistavad želatiini toimimist
  • Paneering püsib praadimisel paremini, kui lased paneeritud toiduainel 10-15 min seista
  • Munakoore tükikesi saab lahtilöödud muna seest hästi kätte pooliku munakoore abil
  • Munavalget vahusta keskmisel kiirusel - saad tihkema vahu
  • Keedetud munadel tuleb koor kergemalt lahti, kui enne külma vette panekut veeretad mune poti põhjas nii, et koor kegelt praguneks

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar