veidi kirju

veidi kirju

pühapäev, 11. jaanuar 2015

Praetud räimed ubadega



 Kui merest värsked räimed koju toodud, siis peab neist ju midagi maitsvat valmistama. Krõbetaks praetult maitsevad mulle need kalad kõige paremini. Seekord ei keeda aga juurde mitte riisi ega kartulit, vaid teen valgeid ube tomatikastmes.


PRAETUD RÄIMED JA VALGED OAD TOMATIKASTMES

Valmistamise aeg 2-le u 45 min
  • Paneerin räimed maitsestatud  jahus, munas ja seejärel riivsaias ning jätan kalad veerand tunniks seisma

  • Pruunistan õlis hakitud sibula ja küüslaugu
  • Koorin tomatid, tükeldan ja lisan kastmepotti
  • Lõpuks panen potti valged oad
  • Kallan peale veidi kohvikoort ja maitsestan
  • Kuumutan veidi tasasel tulel
  • Lõpuks praen räimed õli ja või segus krõbedaks. 

Joogiks valmistasin smuuti maitsestamata Saaremaa jogurdist, lisan sidruni- ja greibimaha, pisut mangot, avokaadot, mustsõstramoosi ja pruuni suhkrut. Tuleb mõnus hapukas jook.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar