veidi kirju

veidi kirju

laupäev, 7. veebruar 2015

Tai kapsasalat

Olen oma kodus tutvust teinud Itaalia, Hispaania, Ungari, Türgi ja veel nii mõnegi teise köögiga, aga Aasia toite olen varemalt eelistanud mõnes kohvikus või restoranis süüa. Tegelikult on mõnda aasiapärast rooga  kokaraamatu abiga kodus päris lihtne valmistada. Täna siis Tai kapsasalat  S. Ainley "450 retsepti kogu maailmast"(lk 170) järgi .

KASTME JAOKS  LÄHEB VAJA:
  • 1 sl kalakastet
  • laimi riivitud koort
  • 1 tl laimimahla 
  • 0,6 dl kookospiima
Sega ained omavahel ja salatikaste on valmis

SALATI JOKS:
  • 0,5 ribadeks lõigatud värsket peakapsast
- blanžeeri kapsas sõelal soolaga maitsestatud vees 2-3 min, nõruta ja pane kaussi
  • 2sl taimeõli
  • 3 peenelt viilutatud küüslauguküünt
  • 3 peenelt viilutatud šarlottsibulat
  • 1 seemnetest puhastatud ja ribadeks lõigatud tšilli
  • 1sl hakitud ja röstitud maapähkleid (kasutasin seesamiseemneid)
Kuumuta õli pannil ja prae sibul, küüslauk ning tšilli krõbedaks.
Vala kaste kapsale, sega läbi ning tõsta vaagnale. Peale riputa praetud segu ja pähleid.

Valmistamise aeg 2-le u 15 min

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar